Laadpaal installeren of keuren? Ontdek alle verplichtingen en belastingvoordelen
Denk je eraan om een laadpaal te laten installeren voor je elektrische auto, maar zit je met vragen over hoe het keuringsproces verloopt en of het eigenlijk verplicht is? Misschien ben je ook nieuwsgierig naar welke belastingvoordelen en subsidies er beschikbaar zijn. Geen zorgen, we hebben alle antwoorden voor je verzameld in deze blog.

Wanneer is het plaatsen van een laadpunt verplicht? 

Vanaf 11 maart 2021 zijn er nieuwe regels voor het plaatsen van laadpunten voor elektrische auto’s op parkeerterreinen van gebouwen. Deze regels gelden voor zowel nieuwe gebouwen als gebouwen die een grote renovatie ondergaan. Tegen 2025 moeten ook bestaande gebouwen aan deze regels voldoen. Deze veranderingen zijn ingevoerd om de overgang naar elektrisch rijden te stimuleren, in lijn met Europese richtlijnen.

In sommige regio’s gelden specifieke regels voor het plaatsen van laadpalen op parkeerplaatsen. Zo moeten in Brussel laadpalen altijd in overdekte parkeergarages worden geplaatst, behalve in uitzonderlijke gevallen. In Vlaanderen moeten grote parkeerterreinen met meer dan 20 parkeerplaatsen vanaf 2025 minstens 2 laadpunten hebben voor elektrische auto’s. Deze regels zijn bedoeld om elektrische mobiliteit te bevorderen en het aantal laadpunten te vergroten.

Voor niet-woongebouwen met meer dan 10 parkeerplaatsen is het verplicht om minstens 2 laadpunten te hebben. Bovendien moet er infrastructuur zijn voor toekomstige laadpunten, met één voor elke 4 parkeerplaatsen. Bestaande gebouwen met meer dan 20 parkeerplaatsen moeten uiterlijk in 2025 ook 2 laadpunten hebben.

Voor woongebouwen gelden soortgelijke regels. Bij nieuwe gebouwen met 2 of meer parkeerplaatsen moet er infrastructuur zijn voor toekomstige laadpunten. Ook bestaande woongebouwen met meer dan 10 parkeerplaatsen moeten aan deze regels voldoen als er een grote renovatie gepland staat.

Deze verplichtingen gelden voor parkeerterreinen binnen of naast gebouwen, en tijdens ingrijpende renovaties die het parkeerterrein of de elektrische infrastructuur beïnvloeden. Ze gelden niet voor opritten van woningen. Eigenaren van gebouwen waarvoor sinds 11 maart 2021 een vergunning is aangevraagd, zijn verantwoordelijk voor het naleven van deze regels.

 

Waarom moeten laadpunten gekeurd worden?

Vanaf 1 september 2021 tot 31 augustus 2024 kunnen zowel huiseigenaren als huurders profiteren van belastingvoordelen. Als je kosten hebt gemaakt voor bepaalde zaken, kun je een deel van deze kosten terugkrijgen wanneer je belastingaangifte doet. Het bedrag dat je terugkrijgt varieert tussen de 45% en 15% van de gemaakte kosten, met een maximum van 1.500 euro. Om deze kosten terug te kunnen vorderen, moet je tijdens het invullen van je belastingaangifte specifieke documenten overleggen, zoals facturen, bewijs van betaling en een goedkeuringscertificaat van een erkend controleorgaan.

Je kunt tot 2022 maximaal 1.800 euro per laadpaal en per persoon terugkrijgen, en vanaf 2023 wordt dit bedrag verhoogd tot 8.000 euro voor speciale bidirectionele laadstations. Het installeren van een laadpunt is dus niet alleen een bijdrage aan duurzaamheid, maar ook een kans om financiële voordelen te benutten.

Het is dus een win-win situatie: je draagt bij aan duurzaamheid door elektrisch rijden te promoten, en je kunt tegelijkertijd genieten van financiële voordelen. Vergeet niet deze mogelijkheid te benutten als je overweegt een laadpunt te installeren!

Geen nieuws missen?

Meldt je dan hier aan voor al onze blogs.