Een elektrische keuring gezocht?

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner om uw elektrische installaties te laten nakijken? Look no further. ACEG zorgt met een team van ervaren experts voor alle types van elektrische keuringen.

Huishoudelijke

installaties

Uw huishoudelijke elektrische installatie wordt gekeurd om uw veiligheid te garanderen en uw woning te beschermen. In ons land is een elektrische keuring bovendien bij wet verplicht bij de ingebruikname van een nieuwe installatie en bij de uitbreiding of aanpassing van een bestaande installatie. Een keuring is ook aan de orde bij een tijdelijke installatie, zoals bijvoorbeeld een werfkast op een bouwplaats. Ten slotte dient u ook zeker over een geldig keuringsattest te beschikken als u uw woning wenst te verkopen.

Niet-huishoudelijke

installaties

Men spreekt over een niet-huishoudelijke installatie als deze zich bevindt in bijvoorbeeld industriële gebouwen, magazijnen, restaurants of winkels. Ook wanneer een privé woning tevens een ruimte voor beroepsactiviteiten bevat, zoals bijvoorbeeld kinesitherapiepraktijk, geldt de installatie als niet-huishoudelijk. Waar de keuring van een huishoudelijke installatie elke 25 jaar moet worden uitgevoerd, moet die van een niet-huishoudelijke installatie elke 5 jaar opnieuw gebeuren.

Hoogspannings-installaties

Bij elektrische hoogspanningsinstallaties is de spanning hoger dan 1000V wisselspanning en 1500V gelijkstroom. In de meeste gevallen denken we hierbij aan hoogspanningscabines. Er zijn echter ook grote industriële toepassingen die door hoogspanning worden aangedreven. Het is daarom van belang dat deze installaties regelmatig worden gekeurd om een veilige werking te kunnen garanderen. Daarnaast geven sommige verzekeringsmaatschappijen een korting op de premie indien u een keuring of attest kan voorleggen.

Laadpalen

Wanneer men een laadpaal of oplaadpunt plaatst, dient men verplicht een elektrische keuring te laten uitvoeren. Net zoals bij de plaatsing van bijvoorbeeld een extra stroomkring voor zonnepanelen, is de uitbreiding van de elektrische installatie met een stroomkring voor een laadpaal of oplaadpunt onderhevig aan een verplichte keuring. Ook voor de aanvraag tot subsidies moet de laadpaal gekeurd zijn.

Zonnepanelen

Bij de ingebruikname van nieuwe zonnepanelen en het uitbreiden of aanpassen van bestaande zonnepanelen is een keuring sowieso verplicht. Voor bestaande installaties geldt een verplichte, periodieke keuring om de 25 jaar. Daarnaast raden we sterk aan om regelmatig uw zonnepanelen te laten nakijken. Het is een kleine investering om uw eigen veiligheid, die van uw woonst of van uw bedrijf te garanderen.

Thermografische onderzoeken

Thermografie is een meetmethode om contactloos de temperatuur van een object of gebied in kaart te brengen. Deze methode wordt onder andere toegepast bij brandbeveiliging, industrie of in de medische wereld. Sinds enkele jaren wordt thermografie meer en meer gebruikt bij het zoeken naar spaarzame oplossingen op het gebied van energiegebruik. Dankzij deze methode kan ook een overbelasting of slecht contact tijdig opgespoord worden. ACEG is gespecialiseerd in bouwkundige thermografie én thermografie op elektrische borden. Zo wordt eenvoudig zichtbaar of uw woning of bedrijfspand onnodig energie verliest en wordt bovendien eventuele economische of menselijke schade vermeden.

Combinatie controle met EPC

Onze ACEG- expert komt bij u langs en voert bij een combinatie controle zowel een elektriciteits- als EPC-keuring uit. Door deze beide controles in te plannen op 1 moment bespaart u zowel tijd als geld. Na afloop ontvangt u de keuringsattesten die u steeds kan raadplegen via ons eigen online keuringsplatform. Zo heeft u steeds toegang tot uw eigen gepersonaliseerde gebruikersaccount met daarop al uw keuringen bij ACEG.

Volg in de voetstappen van 10.000+ personen en ontdek het gemak van ACEG.

Ik ben zeer tevreden over de geleverde services. ACEG heeft me niet enkel op een vlotte en snelle manier verder geholpen aan een afspraak, ook de inspecteur die is langsgekomen heeft ons zeer goed verder geholpen. Onze installatie was volledige veilig. De inspecteur nam zelf nog voldoende tijd ons enkele zaken uit te leggen waardoor we nu weten hoe we veilig te werk kunnen gaan als we een lamp moeten ophangen. Van A tot Z een 10/10. Op deze firma kan je rekenen!

Valérie Ruiters