Google Reviews Widget

Druk-, riolering- of waterkeuring nodig?

Water is de drijvende kracht achter de natuur. Houd uw drink- en regenwater optimaal van kwaliteit en kies voor ACEG als partner voor het keuren van opslagtanks, waterinstallaties en riolen.

Keuring opslagtanks

Als exploitant van bovengrondse of ondergrondse opslagtanks van gevaarlijke vloeistoffen, waaronder bijvoorbeeld stookolie, bent u er wettelijk toe verplicht deze zowel bij indienststelling als periodiek te laten keuren om de conformiteit en veiligheid ervan te kunnen garanderen. Een lekkend exemplaar kan de leefomgeving immers ernstig vervuilen. De reglementeringen van tankkeuringen in Vlaanderen en Wallonië zijn echter verschillend zowel bij ondergrondse tanks als bovengrondse tanks.

Waterkeuring

Waterinstallaties in Vlaanderen worden gekeurd omdat hygiëne in de watervoorziening heel belangrijk is. Doel van de controles is om te voorkomen dat drinkbaar water vervuild en besmet raakt. Een keuring van de waterinstallatie is verplicht bij het openstellen van een teller of een aanzienlijke uitbreiding of wijziging van een bestaande installatie. Onze experten kijken onder meer na of er sprake is van volledig gescheiden drink- en regenwaterinstallaties en of de juiste beveiligingen zijn aangebracht op de kranen.

AquaFlanders is verantwoordelijk voor de waterkeuring.
Bent u ontevreden over een keuring door een door AquaFlanders erkende keurder, dan moedigen we u in eerste instantie aan om in dialoog te treden. Komt u er niet uit, dan kunt u via de website van AquaFlanders (www.aquaflanders.be) een klacht indienen.

Rioolkeuring

In Vlaanderen dienen regenwater en vervuild water afzonderlijk te worden afgevoerd om de waterzuiveringsinstallaties optimaal te laten functioneren. De werking daarvan is namelijk beter als het vuile water niet verdund wordt door regenwater. Een rioolkeuring is verplicht bij nieuwbouw, een renovatie, de aanleg van een gescheiden rioleringssysteem op de openbare weg en op vraag van de rioolbeheerder.

Bent u ontevreden over een keuring uitgevoerd door een erkende keurder, dan moedigen we u in eerste instantie aan om in dialoog te treden. Komt u er niet uit, dan kunt u via de website van de betreffende keuringsinstelling een klacht indienen.

Méér dan alleen een keuring

Bij ACEG kiest u niet enkel voor een keuringsorganisme. Wanneer u kiest voor een samenwerking met ACEG kiest u voor kwaliteit, efficiëntie en vertrouwen. Dag in, dag uit gaan onze experts op de baan om van België een veiligere leefomgeving te maken.

kwaliteit

Kwaliteit

kwaliteit

Efficiëntie

kwaliteit

Vertrouwen

testimonial

Volg in de voetstappen van 10.000+ personen en ontdek het gemak van ACEG.

Ik ben zeer tevreden over de geleverde services. ACEG heeft me niet enkel op een vlotte en snelle manier verder geholpen aan een afspraak, ook de inspecteur die is langsgekomen heeft ons zeer goed verder geholpen. Onze installatie was volledige veilig. De inspecteur nam zelf nog voldoende tijd ons enkele zaken uit te leggen waardoor we nu weten hoe we veilig te werk kunnen gaan als we een lamp moeten ophangen. Van A tot Z een 10/10. Op deze firma kan je rekenen!

Valérie Ruiters

ratingratingratingratingrating

Laat uw installaties keuren

Het duurt maar 10 seconden om contact op te nemen met onze experts.

Snel in contact komen met een expert? Ze staan klaar voor jou:

+32 2 880 88 90