Google Reviews Widget

Voldoe jij aan de energienornen.

Een EPC- of EPB-attest nodig? Een ventilatiesysteem laten nakijken of nood aan een luchtdichtheidstest voor uw woning of gebouw? Vertrouw dan op ACEG, onze only good energy specialisten doen de rest.

Energieprestatie-certificaat - EPC

Een energieprestatiecertificaat is verplicht wanneer u uw woning of kleine niet-residentiële eenheid (kNR tot 500m2) wil verkopen of verhuren. Dit EPC informeert potentiële kopers of huurders over de energiezuinigheid van de woning. Het energieprestatiecertificaat is 10 jaar geldig, ook wanneer u de woning opnieuw verkoopt of verhuurt. Hebt u intussen uw woning energiezuiniger gemaakt? Dan kunt u natuurlijk een nieuw EPC laten opmaken om zo ook administratief up-2-date te zijn met de investeringen die u hebt gedaan.

Energieprestatie en binnenklimaat - EPB

Wanneer u gaat bouwen of verbouwen met een bouwaanvraag moet u voldoen aan de Energie Prestatie en Binnenklimaat (EPB)- eisen en -procedure. Energiezuinig bouwen is maatschappelijk, economisch en ecologisch niet alleen noodzakelijk maar tevens onvermijdelijk geworden . De EPB-eisen hebben intussen dan ook het niveau van BEN (Bijna Energie-Neutraal) bereikt. De voordelen hiervan zijn uiteraard een lager energiegebruik, maar betekenen ook hogere premies en belastingvoordelen.

Blowerdoor / luchtdichtheidstesten

De EPB-eisen worden steeds strenger. Met een luchtdichtheidstest en aandacht voor een luchtdichte afwerking kunt u eenvoudig en vrij voordelig het EPB-peil verlagen. Indien u een passiefhuiscertificaat wenst te behalen voor uw passiefwoning bent u overigens verplicht om een blowerdoortest te laten uitvoeren om aan de streefwaarden te voldoen. Met zo’n luchtdichtheidstest, ook wel blowerdoortest genoemd, kan onze ACEG-expert de luchtdichtheid van een gebouw meten.

Ventilatie-verslaggeving

Problemen met slecht functionerende of onvoldoende afgestelde ventilatiesystemen zorgen voor een hoger energieverbruik en onvoldoende luchtkwaliteit in de woning. Sinds 2016 geldt daarom ventilatieverslaggeving geldt als een bijkomende verplichting voor particuliere nieuwbouw. Het bestaande ventilatiesysteem verder uitwerken en daarbij ook de correcte afstelling controleren is dus niet alleen beter voor uw portemonnee maar zorgt ook voor een betere luchtkwaliteit in uw huis.

Méér dan alleen een keuring

Bij ACEG kiest u niet enkel voor een keuringsorganisme. Wanneer u kiest voor een samenwerking met ACEG kiest u voor kwaliteit, efficiëntie en vertrouwen. Dag in, dag uit gaan onze experts op de baan om van België een veiligere leefomgeving te maken.

kwaliteit

Kwaliteit

kwaliteit

Efficiëntie

kwaliteit

Vertrouwen

testimonial

Volg in de voetstappen van 10.000+ personen en ontdek het gemak van ACEG.

Ik ben zeer tevreden over de geleverde services. ACEG heeft me niet enkel op een vlotte en snelle manier verder geholpen aan een afspraak, ook de inspecteur die is langsgekomen heeft ons zeer goed verder geholpen. Onze installatie was volledige veilig. De inspecteur nam zelf nog voldoende tijd ons enkele zaken uit te leggen waardoor we nu weten hoe we veilig te werk kunnen gaan als we een lamp moeten ophangen. Van A tot Z een 10/10. Op deze firma kan je rekenen!

Valérie Ruiters

ratingratingratingratingrating

Laat uw installaties keuren

Het duurt maar 10 seconden om contact op te nemen met onze experts.

Snel in contact komen met een expert? Ze staan klaar voor jou:

+32 2 880 88 90