Water

Waterkeuring

Waterinstallaties in Vlaanderen worden gekeurd omdat hygiëne in de watervoorziening heel belangrijk is. Doel van de controles is om te voorkomen dat drinkbaar water vervuild en besmet raakt. Een keuring van de waterinstallatie is verplicht bij het openstellen van een teller of een aanzienlijke uitbreiding of wijziging van een bestaande installatie. Onze experten kijken onder meer na of er sprake is van volledig gescheiden drink- en regenwaterinstallaties en of de juiste beveiligingen zijn aangebracht op de kranen. AquaFlanders is verantwoordelijk voor de waterkeuring.

Bent u ontevreden over een keuring door een door AquaFlanders erkende keurder, dan moedigen we u in eerste instantie aan om in dialoog te treden. Komt u er niet uit, dan kunt u via de website van AquaFlanders (www.aquaflanders.be) een klacht indienen.

Waterinstallaties

Water is essentieel in het dagdagelijkse leven. Een waterkeuring is een kwaliteitscontrole van de waterinstallatie. Dit om te vermijden dat een slechte aansluiting ervoor kan zorgen dat het water binnen de insallatie vervuild kan worden. Een waterkeuring zorgt ervoor dat het water uit een waterinstallatie niet kan terugstromen naar het openbaar waternetwerk. Er wordt ook gekeken of de installatie veilig is en of het water gezond is voor gebruik.

Overstromingsattest

Vastgoed in overstromingsgevoelig gebied krijgt al vanaf 1 januari 2023 een apart gebouw- en perceelscore. Die G- en P-score tonen de kans op overstromingen. Voor verkopers en verhuurders geldt een informatieplicht om de scores aan mogelijke kopers of huurders bekend te maken. Om de overstromingsscores te actualiseren kunnen ze voortaan een deskundige overstromingsattest inschakelen.

Volg in de voetstappen van 10.000+ personen en ontdek het gemak van ACEG.

Ik ben zeer tevreden over de geleverde services. ACEG heeft me niet enkel op een vlotte en snelle manier verder geholpen aan een afspraak, ook de inspecteur die is langsgekomen heeft ons zeer goed verder geholpen. Onze installatie was volledige veilig. De inspecteur nam zelf nog voldoende tijd ons enkele zaken uit te leggen waardoor we nu weten hoe we veilig te werk kunnen gaan als we een lamp moeten ophangen. Van A tot Z een 10/10. Op deze firma kan je rekenen!

Valérie Ruiters