Evenementen

Evenementen lokken meestal veel bezoekers, daarom is het belangrijk dat alles veilig kan verlopen. Hierbij gaan heel wat wettelijk verplichte keuringen gepaard

Keuring op evenementen:  waarom keuring?

Een elektrische keuring en, indien van toepassing een gaskeuring, zijn essentieel om het risico op kortsluiting, brand en explosie te verminderen op deze drukke plaatsen. Bijkomend dient ook een keuring uitgevoerd te worden om de stabiliteit van de podia, tenten, trappen en tribunes na te gaan.

Bijkomende informatie voor evenementen

Een conforme elektrische keuring en gaskeuring is van essentieel belang voor de brandveiligheid en andere belangrijke verplichtingen. Dit wil zeggen dat ze moeten gebouwd zijn volgens de regels van goed vakmanschap en dat ze in geval van foutloze installatie en onderhoud, en toepassing volgens hun bestemming, zowel de veiligheid van personen als het behoud van goederen niet in gevaar mogen brengen. Voor de veiligheid is de stabiliteit van podia, tenten en tribunes ook enorm belangrijk om destabilisatie en instorting te voorkomen.

Marktwagens en foodtrucks: waarom keuring?

Marktwagens en foodtrucks dienen periodiek gekeurd te worden om de veiligheid op markten en evenementen te vergroten. Zowel op foodtruck evenementen als op markten is namelijk veel volk aanwezig. Een elektrische keuring en, indien van toepassing, een gaskeuring zijn essentieel om het risico op kortsluiting, brand en explosie te verminderen op deze drukke plaatsen.

Marktwagens en foodtrucks: Bijkomende informatie

Een conforme elektrische keuringen gaskeuring van essentieel belang voor een brandverzekering en andere belangrijke verplichtingen. Dit wil zeggen dat de installaties moeten gebouwd zijn volgens de regels van goed vakmanschap en dat ze in geval van foutloze installatie en onderhoud, en toepassing volgens hun bestemming, zowel de veiligheid van personen als het behoud van goederen niet in gevaar mogen brengen.

Marktwagens en foodtrucks: verplichtingen

Marktwagens en foodtrucks zijn verplicht een jaarlijke een elektrische keuring (en indien van toepassing een gaskeuring) te laten uitvoeren.

Op de meeste markten en evenementen is het niet toegestaan om zonder geldige en conforme keuringsverslagen een foodtruck of marktwagen uit te baten.

Inspecteurs van ACEG die over deze kwalificatie beschikken, kunnen dit uitvoeren.

Volg in de voetstappen van 10.000+ personen en ontdek het gemak van ACEG.

Ik ben zeer tevreden over de geleverde services. ACEG heeft me niet enkel op een vlotte en snelle manier verder geholpen aan een afspraak, ook de inspecteur die is langsgekomen heeft ons zeer goed verder geholpen. Onze installatie was volledige veilig. De inspecteur nam zelf nog voldoende tijd ons enkele zaken uit te leggen waardoor we nu weten hoe we veilig te werk kunnen gaan als we een lamp moeten ophangen. Van A tot Z een 10/10. Op deze firma kan je rekenen!

Valérie Ruiters