Een RESCertkeuring gezocht?

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner om uw Rescertkeuring uit te voeren? Look no further. ACEG zorgt met een team van ervaren experts voor alle inspecties. We voeren inspecties uit voor zowel zonnepanelen als warmtepompen.

Algemeen

Een Rescertkeuring is verplicht voor het aanvragen van premies voor de installatie van warmtepompen. Bij deze inspectie wordt nagegaan of de installatie geplaatst is volgens goed vakmanschap. Dit betekent: correcte opstelling van de installatie, warmteverlies berekening, gebruik van juiste materialen, impact milieu, etc.

Geldigheid & Wet-en regelgeving

Het huidige premiestelsel voor warmtepompen (Mijn VerbouwPremie).

De nieuwe Europese richtlijn hernieuwbare energie (2009/28/EG) / Richtlijn (EU) 2018/2001.

Bijkomende informatie

De tijdelijke vennootschap RESCert werd opgericht om de certificaataanvragen van de installateurs in de drie Gewesten te beheren. Het hebben van deze certificaten is noodzakelijk voor het aanvragen van premies in het huidige premiestelsel. Elke  eigenaar en investeerder in bestaande woon- en niet-woongebouwen komt in aanmerking voor een premie voor het plaatsen van een nieuwe warmtepomp.

Te voorzien door klant

Het is belangrijk dat de installatie vrij en toegankelijk is om onderzoeksbeperkingen te voorkomen. Gelieve volgende documenten te voorzien:

  • Technische fiche van de (componenten van de) installatie.
  • Europees productlabel van de warmtepomp
  • Reeds ingevulde “attest van de aannemer”

Specifiek

  • Een warmtepomp behoort, samen met warmtenetten, tot de meest energie-efficiënte en toekomstgerichte verwarmingsoplossingen
  • Het onderzoek wordt onderworpen aan de voorwaarden opgelegd door de RESCert vennootschap voor Warmtepompen
  • Inspecteurs van ACEG die over deze kwalificatie beschikken, kunnen dit uitvoeren.

Volg in de voetstappen van 10.000+ personen en ontdek het gemak van ACEG.

Ik ben zeer tevreden over de geleverde services. ACEG heeft me niet enkel op een vlotte en snelle manier verder geholpen aan een afspraak, ook de inspecteur die is langsgekomen heeft ons zeer goed verder geholpen. Onze installatie was volledige veilig. De inspecteur nam zelf nog voldoende tijd ons enkele zaken uit te leggen waardoor we nu weten hoe we veilig te werk kunnen gaan als we een lamp moeten ophangen. Van A tot Z een 10/10. Op deze firma kan je rekenen!

Valérie Ruiters