IBC’s volgens ADR-wetgeving
Vervoert u materialen die potentieel gevaarlijk kunnen zijn over de openbare weg? Dan is de kans heel groot dat je aan de ADR wetgeving moet voldoen. Ontdek hoe ACEG u kan ondersteunen in het conform stellen van uw IBC's.

In de bouwsector is het niet ongewoon dat materialen, die potentieel gevaarlijk kunnen zijn, vervoerd moeten worden. Van verf tot brandstoffen, de Intermediate Bulk Containers (IBC’s) komen vaak te pas. Deze flexibele, kosteneffectieve oplossingen zijn ideaal voor het transport en de opslag van dergelijke materialen op bouwplaatsen. Echter, wanneer deze IBC’s over de openbare weg vervoerd worden, komen ze afhankelijk van het aantal en de capaciteit van de IBC’s hoogstwaarschijnlijk onder de ADR-transportwetgeving. Deze regelgeving, ontworpen om de veiligheid tijdens het transport van gevaarlijke goederen te verzekeren, is niet te negeren.De vraag rijst: hoe zorgt u ervoor dat uw IBC’s aan deze wetgeving voldoet? Het antwoord ligt bij ACEG. 

De rol van ACEG

ACEG, een erkend controleorganisme, staat klaar om uw partner te zijn in deze essentiële controles. Met kennis van de ADR-wetgeving en een team van deskundige inspecteurs, biedt ACEG een grondige en efficiënte keuring voor uw IBC’s. De fysieke conditie van de IBC’s wordt gecontroleerd op tekenen van slijtage of schade en indien van toepassing wordt ook een dichtheidsbeproeving (drukproef) uitgevoerd. Tijdens de inspectie wordt er onmiddellijk een keuringsverslag opgesteld dat bewijst dat de IBC voldoet aan de wetgeving. Het keuringsverslag kan onmiddellijk getoond worden bij controles op de openbare weg, waardoor u boetes en juridische problemen vermijdt.

Waarom ACEG kiezen? 

ACEG onderscheidt zich door focus op productkwaliteit en blijft voortdurend op de hoogte van de laatste regelgevingen en beste praktijken, en maakt ogenblikkelijk heldere keuringsrapporten op tijdens de inspectie.

Wacht niet, handel nu 

Het negeren van de ADR-wetgeving kan leiden tot ernstige financiële en reputatieschade. Neem geen risico’s met uw IBC’s. Laat ACEG u helpen bij het navigeren door de complexiteit van de regelgeving, zodat u zich kunt concentreren op wat uw hoofdactiviteiten.

 

Geen nieuws missen?

Meldt je dan hier aan voor al onze blogs.