Luchtig verhaal met een belangrijke boodschap: veiligheid van springkastelen
Een vrolijk verhaal, maar eentje met een serieuze ondertoon: in deze blogpost hebben we het over de veiligheid van springkastelen en andere opblaasbare structuren.

Een vrolijk verhaal, maar eentje met een serieuze ondertoon: in deze blogpost hebben we het over de veiligheid van springkastelen en andere opblaasbare structuren. Recent hebben we helaas moeten vaststellen dat niet alle opblaasbare feestjes veilig eindigen, wat ons als keuringsinstelling extra motiveert om hier aandacht aan te geven. 

Feestje? Neem onze checklist erbij

We merken op dat niet iedereen op de hoogte is van de nodige veiligheidsmaatregelen of de reglementering die erachter zit. Daarom staan wij, op verzoek van de FOD Economie, klaar om te informeren, te ondersteunen en ja, te controleren waar nodig. Het doel? Zorgen dat elk springkasteelavontuur eindigt met lachende gezichten en zonder builen of erger. 

Organiseren jullie binnenkort een feestje met een springkasteel of andere opblaasbare attractie? Neem dan even de tijd om onze checklist door te nemen: 

  • Zorg voor een stevige, schokdempende ondergrond.
  • Laat je niet verrassen door een plotse wind, voorzie een stevige verankering.
  • Kies voor een veilige plaatsing, ver weg van verkeer of andere gevaren.
  • Voorzie voldoende ruimte rondom de attractie of het springkasteel om botsingen te vermijden.

Geen zin om alles zelf te controleren? Dan kan je steeds een ACEG Expert inschakelen om je volledig te ontzorgen. We helpen je graag verder om elk opblaasevenement niet alleen onvergetelijk leuk te maken, maar vooral ook pijnvrij en veilig.

Geen nieuws missen?

Meldt je dan hier aan voor al onze blogs.