BriskSky helpt Oekraïne versneld landmijnen opsporen
Ontdek het spannende project van ACEG BriskSky in Kyiv, Oekraïne! BriskSky, traint het lokale leger in het gebruik van drones voor mijndetectie. Maak kennis met onze ervaren dronepiloot, Jochen Walschaers, die de actie leidt. Wil je meer weten? Lees dan verder!

Bij ACEG hebben we altijd geloofd dat technologie de wereld kan veranderen. Onze dochteronderneming, BriskSky, trekt momenteel internationale aandacht met haar baanbrekende missie in Kyiv, Oekraïne. Onze doorgewinterde dronepiloot en instructeur, Jochen Walschaers, zakte af naar Oekraïne om het Oekraïense leger te trainen in het gebruik van drones voor mijndetectie.

Waarom Drones?

Beeld je in dat je de kracht hebt om uitgestrekte gebieden in een oogwenk te verkennen. Dat is precies wat drones mogelijk maken! In tegenstelling tot verouderde handmatige scanners, die traag en tijdrovend zijn, kunnen onze drones zich als de wind door de lucht verplaatsen en maar liefst 30 hectare per dag inspecteren. Een werkelijke technologische sprong voorwaarts die het proces van mijndetectie aanzienlijk versnelt. Maar het gebruik van drones beperkt zich niet tot militaire operaties. BriskSky heeft haar waarde bewezen door drones in te zetten voor diverse inspecties, waaronder het keuren van zonnepanelen. Hierdoor kunnen er op korte termijn veel zonnepanelen gecontroleerd worden. Bovendien kunnen drones ook betonstructuren controleren, wat bijzonder handig is in de uitgestrekte haven van Antwerpen. Deze veelzijdigheid toont aan dat drones een revolutionaire oplossing bieden voor inspectiewerkzaamheden in verschillende sectoren.

 

Oekraïense leger opgeleid

In Kyiv ging het echte werk van start! Ondanks de indrukwekkende luchtafweercapaciteiten van de stad blijft een militaire basis altijd een strategisch doelwit. BriskSky verzorgde een volle week training onder realistische omstandigheden, waarbij daadwerkelijk mijnen werden opgespoord aan de hand van de drones. Zodra dit plaatsvond, werden honden ingezet om met hun scherpe reukzin te controleren of de mijnen werkelijk aanwezig waren. Het was vervolgens aan de militairen om deze op een professionele wijze te verwijderen. 

Op verzoek van de Europese Commissie heeft BriskSky de benodigde apparatuur in Kyiv achtergelaten. Het streven is dat het Oekraïense leger nu zelfstandig met deze geavanceerde technologie aan de slag gaat. Een stap in de richting van een veiligere en meer zelfvoorzienende aanpak van mijnopsporing en -verwijdering in deze regio.

 

Geen nieuws missen?

Meldt je dan hier aan voor al onze blogs.